Wat betekent de rode e in itunes?

Reacties. wordt mee bedoeld dat de tekst van een nummer aanstootgevende taal kan bevatten en dat de evt clip aanstootgevende beelden kan bevatten.

Wat betekent een concreet aantal?

1) Aanraakbaar 2) Als vorm voorstelbaar 3) Bestaand 4) Daadwerkelijk 5) Duidelijk 6) Feitelijk 7) Grijpbaar 8) Materieel 9) Niet abstract 10) Reëel 11) Samengegroeid 12)…

Wat betekent enkelen?

Enkelen = Het Enkelen (ook bekend als Singling up) is een proces in de scheepvaart waarbij men alle overbodige lijnen of extra lijnen die uitgezet zijn geweest om een schip op haar positie te houden verwijdert.

Wat betekent het woord aangetroffen?

Aantreffen – (trof aan, heeft aangetroffen), (personen) toevallig ontmoeten; (zaken) ergens vinden, waar men dit niet verwachtte: dat woord “extase” treft men vaak bij dien schrijver aan.

Wat betekent op tal van?

tal van … was / waren Tal van is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een heleboel of heel wat. Tal van politici waren aanwezig op de plechtigheid. Tal van vrouwen namen deel aan de loopwedstrijd.

Wat is concreet taalgebruik?

Concreet is duidelijk en laat niets te raden over. Concreet staat voor feitelijk en waarneembaar, beeldend. Het is goed om concreet te zijn als je een plaatje in iemands hoofd wilt planten. Een schrijver kun je zien als een cameraman. De lezer ziet waar de camera op is gericht en waar op wordt ingezoomd.

Wat is de betekenis van het woord irrelevant?

irrelevant – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: ir-re-le-vant 1. niet belangrijk ♢ een irrelevant feit is dat hij die dag een paraplu droeg 2. wat niet ter zake doet, geen betekenis heeft ♢ de kle…

Wat is de betekenis van kolos?

kolos – zelfstandig naamwoord uitspraak: ko-los 1. een zwaar en reusachtig groot lichaam ♢ zo’n olifant is een echte kolos 2. een geweldig groot ding ♢ zij woont in zo’n kolos van een flat…

Wat is een aantal weken?

Niet met maanden rekenen Wanneer iemand je vraagt hoeveel weken er in een maand zitten dan zeg je: vier weken. Dat klopt, elke maand bestaat uit vier hele weken. Een jaar heeft 12 maanden dus je zou eigenlijk denken dat er 12 X 4 is 48 weken in een jaar zitten.

Wat is een ander woord voor tweetal?

duo, koppel, paar, span, stel, twee. als synoniem van een ander trefwoord: paar (zn) : duo, gespan, koppel, span, stel, tweetal.

Wat is een hoogwaardig product?

van hoge waarde; van grote waarde; van zeer goede kwaliteit. 2) op een kwalitatief hoogstaande manier. op een wijze die aan de hoogste eisen voldoet; op een kwalitatief hoogstaande manier; op een volledig verantwoorde manier; in de context vaak: op een duu…

Wat is een kwalitatief leven?

Een eenduidige definitie voor levenskwaliteit bestaat er niet. De World Health Organisation (WHO) omschrijft kwaliteit van leven als een individuele waarneming van een persoon over zijn eigen positie in het leven, bepaalt door cultuur en waarde en in relatie tot doelen en verwachtingen.

Wat is een tweetal?

tweetal – zelfstandig naamwoord uitspraak: twee-tal 1. twee mensen of dieren die bij elkaar horen ♢ José en Josien vormen een tweetal Zelfstandig naamwoord: twee-tal het tweetal de tweet…

Wat is het meervoud van het woord video?

Het meervoud van video is ‘video’s’. Eén video, twee video’s.

Wat is het verschil tussen impliciet en expliciet leren?

Expliciete kennis heeft te maken met feiten en regelswaar we ons bewust van zijn. We kunnen die feiten en regels, als er ons naar gevraagd wordt, ook vertellen. Impliciete kennis heeft te maken met kennis die we wel weten, maar veelal zonder het te beseffen.

Wat is kwantiteit van leven?

Een leven vol kwantiteit is een leven waarin je kiest voor veel. En omdat je te maken hebt met beperkte middelen, staat ‘kiezen voor veel’ gelijk aan een leven met weinig kwaliteit. Een leven dat draait om kwantiteit leidt niet tot een gelukkig en vervullend leven.

Wat voor een soort woord is altijd?

onbepaalde bijwoorden: ergens, nergens, nooit, altijd.

Wat voor woord is aantal?

Aantal is een het-woord en wordt in principe gecombineerd met dat als het bepaald lidwoord het eraan voorafgaat. (1) Het aantal dat jij noemt, is vrij hoog. Maar als het aantal gevolgd wordt door een zelfstandig naamwoord in het meervoud (bijvoorbeeld dossiers, mensen) is zowel dat als die correct.

Wat zijn concrete voorwerpen?

tastbaar, zeker. in de realiteit bestaande, in tegenstelling tot slechts in gedachten.

Welke betrekkelijk voornaamwoord zijn er?

Alle voorkomende betrekkelijke voornaamwoorden zijn: dat, die, wat, wie, welke en hetgeen. Dit betrekkelijke voornaamwoord gebruik je als je verwijst naar een enkelvoudig het-woord (het huis dat leeg was).

Wat zegt aantal lumen?

Lumen geeft de hoeveelheid zichtbaar licht aan die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt. Het symbool hiervoor is lm. Een veel voorkomende misvatting die we maken is dat we voor de hoeveelheid licht ons richten op het wattage aantal. Het wattage staat echter voor de hoeveelheid energieverbruik.

Hoe gaat een lamp branden?

Een lampje gaat branden als er stroom door de gloeidraad van het lampje loopt. Er gaat stroom lopen door een lampje als je het aansluit op een batterij, een voedings- kastje of een andere spanningsbron. De opstelling van spanningsbron, draden en lampje heet een stroomkring.

Hoe hoog moet een lamp hangen?

Houd dus rekening met de hoogte van jouw lamp. De ideale lente/hoogte varieert natuurlijk afhankelijk van de hoogte en de grootte van je tafel, maar over het algemeen hang je de lamp tussen de 60 cm en de 70 cm boven de eettafel. Hierbij reken je vanaf de bovenkant van het tafelblad tot aan de onderkant van de lamp.

Hoe meer lumen hoe warmer?

Hoe lager het getal, de kleurtempratuur, hoe warmer het licht is. Warm licht is is 3000 kelvin, koud licht is 4000 kelvin en daglicht is 6000 kelvin. Lumen is een maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt. Hoe meer lumen, hoe hoger de wattage is en omgekeerd.