Wat is de betekenis van her?

her bijwoord 1) verkorte vorm van hier. Voorbeeld: `Her en der. ` 2) vanaf lang geleden. Voorbeeld: `Er liggen nog gegevens van jaren her.

Wat is de betekenis van tekst en uitleg geven?

betekenis & definitie. D.w.z. iemand alles tot in bijzonderheden vertellen; eig. iemand den tekst en de toelichting daarvan geven; mnl.

Wat is een eendenbijt?

iemand die als vreemdeling opvalt in een bepaald gezelschap. De uitdr. is minstens al sinds de 17de eeuw bekend. Als ‘s winters het water dichtgevroren ligt, verzamelen de eenden zich in en om bijten; een vogel van afwijkend ras die zich daarbij voegt, valt allicht op. Hd.

Wat is een ander woord voor alom?

overal. als synoniem van een ander trefwoord: overal (bw) : allerwegen, alom.

Wat is een ex lege actie?

Er zijn grofweg twee soorten verbintenissen: verbintenissen uit overeenkomst (“ex contractu”) en verbintenissen uit de wet (“ex lege”). Als een contract niet wordt nagekomen spreekt men ook wel van contractbreuk.

Wat is een ex vriendje?

betekenis & definitie. voormalige vriend. iemand die vroeger iemands vriend was maar met wie de relatie is beëindigd; voormalige vriend.

Wat is een ex vrouw?

voormalig echtgenote. iemand die vroeger iemands echtgenote was maar met wie de relatie beëindigd is; voormalig echtgenote.

Wat is een ont?

Optische netwerkterminal (ONT) is een optische modem die via een optische kabel verbinding maakt met het aansluitpunt. Het wordt gebruikt bij de eindgebruiker om verbinding te maken met het PON-netwerk aan de ene kant en een interface met de gebruiker aan de andere kant.

Wat is een wanprestatie?

Er is sprake van wanprestatie wanneer een van de partijen zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet geheel nakomt, of wanneer de verplichting niet correct wordt nagekomen.

Wat is het mes zetten in?

iemand dwingen door bedreiging.

Wat is het verschil tussen pre en pro?

Zoals ik net uitlegde staat ‘pro’ voor bevorderend, en ‘pre’ staat juist voor iets bijdragen. Zo kun je het verschil vrij makkelijk zien. PRObiotica bevordert de bacteriën in de darm (dit zijn de bacteriën zelf) en PREbiotica draagt iets bij aan de bacteriën in de darm.

Wat is pre en post?

Het heeft de betekenis van “voor, voordat, aan de voorkant”, en is vaak het tegenovergestelde van contra-. Het latijnse pre- betekent ook voor, vaak in de betekenis van het tegenovergestelde van post-.

Wat kun je doen tegen kattenbakgeur?

Zuiveringszout (baking soda) bindt zuren – zoals kattenpis -, wat betekent dat door die chemische reactie geurtjes worden geneutraliseerd. Het werkt dus geur verwijderend, niet alleen maskerend. Voordat je de kattengrit in de bak gooit, strooi je een eetlepel zuiveringszout in je de bak.

Wat valt er onder overmacht?

Volgens de wet is er sprake van overmacht als een partij er helemaal niets aan kan doen dat hij zijn verplichting niet nakomt. Het is niet zijn schuld en het valt hem niet toe te rekenen. Nakoming van de overeenkomst kan dan in alle redelijkheid niet meer worden verlangd. Denk bijvoorbeeld aan een natuurramp.

Welke woorden beginnen met ont?

 • ontaarde ∙
 • ontberen ∙
 • ontbloot ∙
 • ontdooid ∙
 • ontdopen ∙
 • onterend ∙
 • ontering ∙
 • onterven ∙

Welke woorden eindigen op een ge?

 • arge ∙ boge ∙
 • doge ∙ edge.
 • egge ∙ enge ∙
 • erge ∙ gage ∙
 • Hage ∙ hoge ∙
 • huge ∙ Inge.
 • jage ∙ lage ∙
 • lege ∙ loge ∙

Welke zalf op bult?

Vallen & Stoten zalf Ze hebben daarom regelmatig een bult, blauwe plek, zwelling of een schaafwondje. Meestal gaat het hierbij om onschuldige blessures, die je eenvoudig zelf kunt behandelen. Behandel de wond met vallen en stoten zalf of desinfecteer de wond met een van de producten van het merk Betadine.

Wie is een ex?

iemand die vroeger iemands vriendin was maar met wie de relatie is beëindigd; voormalige vriendin.

Wie opvalt in een groep is een vreemde eend?

Als een bepaald persoon niet helemaal in de groep past, dan zegt men wel eens dat de persoon in kwestie “een vreemde eend in de bijt” is.

Waar is aap poot pies opgenomen?

De serie is opgenomen in Artis en wordt uitgezonden op NPO Zapp. Zie de rubriek Dvd. Het kalenderjaar 2014 telt 52 volledige kalenderweken.

Waar leven apen?

Hoe verschillend alle soorten apen ook zijn, bijna allemaal komen ze uit het tropisch regenwoud. Tropische regenwouden vinden we in Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. In deze werelddelen kun je dan ook apen in het wild tegenkomen. In Australië bestaat ook wel een stukje regenwoud, maar daar komen geen apen voor.

Hoe herkennen vissen elkaar?

Een andere manier van het gebruiken van zicht om mogelijke partners – en kapers- te herkennen is het gebruik van kleurpatronen op de huid door pijlinktvissen. Een mannetje dat met een vrouwtje wil paren, laat dit zien door een bepaald kleurpatroon op zijn huid.

Hoe kun je met dieren praten?

Doordat je dagelijks in contact bent met je dier, kan je gewoon gaan praten. Praat met je ogen open en maak op deze manier contact en verbinding met je dier. Je kan hardop praten, doch je kan ook communiceren in de vorm van gedachten, gevoelens, beelden.

Hoe leeft een aap?

De meeste apen leven in bomen, in het tropisch regenwoud of in andere gebieden waar het warm is. De meeste apen leven in groepen. Een uitzondering is de Orang Oetan, die alleen leeft. Alle apen zijn vooral planteneters, maar eten ook insecten en eieren.

Hoe oud is bokito de aap?

Op 14 maart 2016 werd hij 20 jaar. Bokito is van een slungelige puber uitgegroeid tot een gespierde en evenwichtige zilverrug. Hij is een echte familieman die het leuk vindt om met de kleintjes te spelen. Bokito leidt de harem van vrouwtjes en jongen.

Hoeveel eet een gorilla per dag?

Over het algemeen is het dieet van de westelijke laaglandgorilla veel meer divers dan die van de berggorilla’s en Grauer gorilla’s; zij eten maar liefst 230 verschillende delen van 180-200 plantensoorten. Vruchten zijn een belangrijk onderdeel van het dieet en wordt vrijwel het hele jaar door gegeten.

Is apenheul veilig?

Apenheul is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf – Nederlands grootste dagattracties. Samen met de andere aangesloten dierentuinen en dagattracties bieden wij garanties op een veilig dagje uit.

Is de apenheul leuk?

Geweldig ! Klantvriendelijk, gezellig, leuke demonstraties, sommige apen lopen los, omgeven door een leuke bos. Beoordeling gegeven door Kroeze. Wij hebben in totaal 11 apen gezien in het TE groot opgezette Apenheul.

Kan een garnaal zwemmen?

De garnalen zwemmen het liefst in lekker warm water. Die warmte vinden ze in ondiep water en in de zomermaanden vooral dichtbij de kust, omdat de zon daar het water lekker op temperatuur heeft gebracht.