Kan een waterslot blokkeren?

Maak de zeef schoon (zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing). WATERSLOT BLOKKEERT OF IS NIET GOED INGESTELD. Het waterslot wordt tussen de kraan en de aanvoerslang geplaatst en is los verkrijgbaar. Een afdoende oplossing voor een probleem dat altijd onverwachts komt: lekkage van de wasmachine.

Kan een waterslot kapot gaan?

Kapotte of vastgeslagen waterstop/aquastop De aquastop blokkeert alle watertoevoer naar de machine. Als deze stop kapot is zal deze vervangen moeten worden. Vaak zit deze stop ingebouwd aan de achterkant van de wasmachine.

Kan ik zelf een expansievat vervangen?

Breng op het schroefdraad (met de klok mee) teflontape aan om een waterdichte verbinding te krijgen. Het teflontape draait u 6x keer om het schroefdraad heen. Zodra het teflontape erop zit, kunt u het nieuwe expansievat op de beugel vast draaien. Nu kunt u het systeem weer gaan vullen.

Kan je een elektrische boiler uitzetten?

Het kan geen kwaad om je boiler uit te schakelen zolang deze in een vorstvrije ruimte staat. Schakel je de boiler uit, dan moet je er wel rekening mee houden dat in stilstaand (lauw) water bacteriegroei kan ontstaan.

Kan lucht in de verwarming kwaad?

Lucht in de leiding kan ervoor zorgen dat sommige radiatoren niet gaan opwarmen en buizen beginnen oxideren.

Waar bypassventiel plaatsen?

Het bypass-ventiel opent als het drukverschil tussen aanvoer en retour groter wordt dan de ingestelde druk. De druk is fabrieksmatig ingesteld en hoeft in de regel niet gewijzigd te worden. Het bypassventiel wordt gemonteerd tussen aanvoer- en retourleiding: de pijl op het huis moet naar de retour wijzen.

Waar vulkraan cv plaatsen?

Elke cv-ketel beschikt over een vulkraan, deze is onmisbaar en noodzakelijk om de cv-installatie te kunnen bijvullen. De meeste vulkranen bevinden zich over het algemeen in een van de leidingen aan de onderzijde van de cv-ketel, soms aan de bovenzijde, maar dit is niet altijd het geval.

Waar bypass vloerverwarming?

Wanneer een bypass-ventiel toepassen? Bij installatie van vloerverwarming op een HR-ketel is het aan te bevelen om een bypass te plaatsen. Indien er geen bypass-ventiel wordt toegepast, zal de druk in de aanvoerleiding naar de verdeelset te hoog kunnen oplopen.

Waar expansievat boiler plaatsen?

Het expansievat moet in de koudwaterleiding worden gemonteerd, tussen de keerklep en de boiler. De voordruk van het expansievat moet lager zijn dan de druk in de koudwaterleiding of de druk achter een drukreduceerventiel.

Waar kraan wasmachine plaatsen?

Kraan moet 25 cm boven het toestel zitten, dan mag het met een beluchter kraan, zoniet dan moet er een keerklep tussen. Voor de afvoer is m.i. geen norm, maar ik advieseer altijd minimaal 50cm boven de sifon te doen.

Waar wordt een terugslagklep geplaatst?

De terugslagklep hebt u enkel nodig bij daktoevoer. Een terugslagklep is reeds voorzien bij buitenmuurroosters. In het eerste geval plaatst u de terugslagklep zo dicht mogelijk bij de daktoevoer.

Waar zijn keerkleppen voor?

Een keerklep fungeert als terugstroombeveiliging en voorkomt dat vervuild water terugstroomt in de waterleiding. Deze verontreiniging kan chemisch zijn (bijvoorbeeld met vaatwasmiddel) of microbiologisch (bijvoorbeeld met legionella bacteriën).

Waar zit vulkraan vaillant?

Controleer uw waterdruk op het display van de cv-ketel. Zit deze onder de 1 bar, dan is het tijd om uw water bij te vullen. Zorg dat u de benodigdheden klaar hebt staan en zoek de vulkraan op uw cv. Sluit de vulslang aan op de (koud)waterkraan en open de waterkraan.

Waar zit afsluitkraan buitenkraan?

De aftapkraan zit na de afsluitkraan in het kruipluik/kelder. Zet hier wel een bakje of emmertje onder omdat het vaak lekt. Komt er geen water meer uit? Draai dan de aftapkraan dicht en laat de buitenkraan iets openstaan.

Waar zit aftappunt cv?

Als er een teveel aan water in je cv-installatie zit, is het noodzakelijk de installatie af te tappen. Dit doe je met behulp van het aftapkraantje. In je cv-installatie zal op één van de radiatoren op de benedenverdieping een aftapkraantje zijn opgenomen (meestal in de (bij-)keuken of hal).

Waar zit de stopkraan?

Waar zit de afsluitkraan of stopkraan? De afsluitkraan of stopkraan zit tussen de hoofdkraan en de buitenkraan. Bij ieder huis zit hij op een andere plek: in de garage, in de meterkast, in de kelder of kruipruimte zijn veelvoorkomende plekken. Anders dicht in de buurt van de buitenkraan.

Waar zit de afsluiter van de buitenkraan?

Het afsluiten van de buitenkraan is zo gepiept. Waarschijnlijk is het bij het aansluiten van deze kraan een klein kraantje in uw huis geplaatst. Deze zit vaak in een kruipluik, onder het aanrecht of de kelder. Draai deze kraan dicht en zorg er vervolgens voor dat er geen water meer in de leiding zit.

Waar zit de afsluiting van de buitenkraan?

Bij het aanleggen van uw buitenkraan is er ongetwijfeld een klein kraantje in uw woning geplaatst. Deze zit meestal vlak na de aansluiting op het bestaande leidingwerk. Om de toevoer naar de buitenkraan te stoppen, draait u simpelweg het kraantje dicht.

Waar zit de buitenkraan in de meterkast?

Indien u de hoofdkraan in uw meterkast dichtdraait, heeft u immers in de rest van uw huis geen water meer. Gelukkig hoeft dit ook niet. Bij het aanleggen van uw buitenkraan is er ongetwijfeld een klein kraantje in uw woning geplaatst. Deze zit meestal vlak na de aansluiting op het bestaande leidingwerk.

Waar zit de kraan van de buitenkraan?

Het afsluiten van de buitenkraan is zo gepiept. Waarschijnlijk is het bij het aansluiten van deze kraan een klein kraantje in uw huis geplaatst. Deze zit vaak in een kruipluik, onder het aanrecht of de kelder.

Waarom druk op cv?

Waarom is de juiste druk zo belangrijk? Als de druk te laag is, dan kan het water in de CV-installatie niet goed meer worden rondgepompt. Bij een druk onder de 1 bar kan dit zelfs voor grote schade zorgen. Als de druk te hoog is(dus boven de 2 bar) dan treedt snelle slijtage op.

Waarom drukverlies cv-ketel?

Drukverlies kan veroorzaakt worden door lucht in de leidingen. De automatische ontluchters laten de lucht dan vrij, hierdoor ontstaat drukverlies. Oftewel, het systeem is niet volledig gevuld met water.

Waarom hangt een expansievat?

Een expansievat vangt de drukverschillen als volgt op: Gas is een stof die ‘indrukbaar’ is. Wanneer de druk in de cv-installatie toeneemt, door de verwarming van het water, zal het membraan opbollen naar de ruimte gevuld met de stikstof. Dit komt omdat het water hier tegenaan drukt.

Waarom moet ik mijn cv-ketel zo vaak bijvullen?

Als je meerdere keren per jaar het water moet bijvullen van je cv-ketel dan is er wat mis. Dan is er sprake van een lek want dat water verdwijnt niet zomaar. De meest voorkomende oorzaak is dat het expansievat oud en lek is. Die moet je iedere 7-10 jaar vervangen.

Waarom moet je de verwarmingsketel uitzetten voordat je gaat ontluchten?

Zet voor minstens 10 minuten de thermostaat op minimaal25 graden. Hierdoor komt de lucht samen bij de ontluchtingsventielen. Zet vervolgens voor minstens 10 minuten de thermostaat op de laagst mogelijke stand. Hierdoor stopt de cv-ketel met het verwarmen van het water.

Waarom ontluchter op kraan?

De straatleidingen lopen leeg en zuigen het water van jouw waterleidingnetwerk leeg, en dus ook dat van de wasmachinekraan. Dit water van de wasmachine en de vaatwasser kan dan in het drinkwaterleidingnet belanden. Om dit te voorkomen is een beluchter uitgevonden die wordt toegevoegd aan een wasmachinekraan.

Waarom terugslagklep waterleiding?

Een terugslagklep zorgt ervoor dat vervuild water niet terugstroomt in de waterleiding. Bij vrijwel alle apparaten die direct zijn aangesloten op een waterleiding hoort een terugslagklep gemonteerd te zijn. Denk bijvoorbeeld aan apparaten als vaatwassers, koffiezetautomaten en wasmachines.