Wat is een engelenkus?

Een ooievaarsbeet op het voorhoofd wordt ook wel een engelenkus genoemd. Daarnaast kunnen ze op het hele lichaam voorkomen. Rondom de ooievaarsbeet zou de huid niet opgezwollen of dik moeten zijn, en je kindje heeft er dan ook geen last van.

Wat is een fnh?

Focale nodulaire hyperplasie (FNH) is een goedaardige tumor in de lever, die vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Er is géén relatie met hormonen, wat bij adenomen (een andere goedaardige afwijking van de lever) wel zo is. Vaak geeft FNH geen klachten en wordt het toevallig gevonden.

Wat is een papillair carcinoom?

Papillair schildkliercarcinoom is de meest voorkomende schildklierkanker, in ongeveer 75% van de situaties, en kan op bijna elke leeftijd voorkomen. Deze vorm van schildklierkanker ontstaat uit de follikelcellen van de schildklier. De prognose is over het algemeen gunstig want de kans op genezing is groot.

Wat is een schildklieradenoom?

Een toxisch adenoom is een goedaardige ziekte van de schildklier, waarbij schildkliercellen zich onttrekken aan de normale regulatie en te veel schildklier hormoon gaan produceren. Het gevolg hiervan is een te snel werkende schildklier, ofwel hyperthyreoïdie.

Wat is een hemangioom bij volwassenen?

Hemangiomen worden ook wel een aardbeivlek genoemd, door de rode en paarse kleur. De hemangioom is een verheven stukje huid, waardoor het vergeleken wordt met een kleine aardbei. Hemangiomen zijn gemakkelijk en snel te behandelen d.m.v. lasertherapie.

Wat is een hemangioom bij volwassenen?

Wat is een aardbeivlek of hemangioom? Aardbeivlek is de populaire naam voor (oppervlakkig) hemangioom. Een hemangioom is een goedaardig gezwel van bloedvaten. Doordat kleine bloedvaatjes zich vermeerderen, ontstaan rode bulten.

Wat is een hemangioom lever?

Een leverhemangioom is een goedaardig gezwel van bloedvaten in de lever. Het gezwel bestaat uit meerdere holten die gevuld zijn met bloed. De grootte van een hemangioom varieert van enkele millimeters tot meer dan tien centimeter doorsnede. Leverhemangiomen zijn de meest voorkomende goedaardige levertumoren.

Wat is een hemangioom rug?

Een hemangioom is een goedaardige, rode of paarse zwelling van bloedvaten in de huid. Hemangiomen ontwikkelen zich kort na de geboorte. Een hemangioom groeit in een beperkt tijdsbestek uit tot een bult door vermeerdering van kleine bloedvaatjes.

Wat is een hemangioom wervel?

Het caverneus (hem)angioom (kortweg: cavernoom) is een vaatmisvorming die bestaat uit een kluwen van kleinere vaatjes die onder andere kan voorkomen in de hersenen en het ruggenmerg.

Wat is een toxische nodus?

Een toxisch (multi)nodulaire struma noemen we ook wel de ziekte van Plummer. Nodulair betekent knobbelig; struma is een vergrote schildklier. De knobbels zijn vaak goedaardig, toxisch slaat op de te hoge hormoonproductie. De klachten zijn minder opvallend dan bij de ziekte van Graves.

Wat is precies een ooievaarsbeet?

Een ooievaarsbeet is een plek van onschuldige roze/ rode vlekjes, die vaak in de nek zit. Het is een aangeboren aandoening waarbij er sprake is van vaatverwijding in de nek. De aandoening die gepaard gaat met vlekjes, komt bij ongeveer 40% van de geboren baby’s voor.

Wat kan je doen tegen berg?

Meestal geeft berg geen jeukklachten, dus de vraag is wel of het echt alleen om berg gaat, of dat er wellicht ook eczeem aanwezig is. De dikke, gele schilfers kun je verwijderen door een bergzalf te gebruiken, na de behandeling de haren te wassen en de hoofdhuid in te smeren met een crème.

Wat kun je doen tegen seborroïsch eczeem?

Bij seborroïsch eczeem kunnen niet-medicamenteuze maatregelen klachten verminderen. Overweeg bij milde vormen van hoofdroos, een behandeling met shampoo met zinkpyrithion of piroctone. Behandel bij onvoldoende effect met ketoconazol of seleensulfide tot de schilfering en/of korsten zijn verdwenen.

Wat te doen tegen aardbeienvlek baby?

Behandeling aardbeienvlek Vaak worden de vlekken behandeld met bètablokkers. Dat is een medicijn die mensen met een hoge bloeddruk of hartproblemen krijgen. Door deze medicatie stopt de groei van de aardbeienvlek en wordt hij sneller kleiner. Daardoor verlaagt de kans op ontstekingen en littekens.

Wat zijn aardbeivlekken?

Een aardbeivlek is een rode, paarse, blauwe of huidkleurige bult. In de bult zitten bloedvaatjes. De vlek wordt na een paar jaar vanzelf minder. Een behandeling is meestal niet nodig.

Wat zijn cysten op de lever?

Een cyste is een holte gevuld met vocht. Cysten in de lever komen vrij regelmatig voor. De afmeting van de levercyste kan variëren van enkele millimeters tot meer dan 10 cm doorsnede. Er kan sprake zijn van één of van meerdere cysten in de lever.

Wat zijn de gevolgen van levercirrose?

Levercirrose is ernstige leverschade. De cellen in de lever sterven langzaam af. Er komen steeds meer littekens in de lever. Dit kan komen door langdurige ontsteking van de lever.

Wat zijn de symptomen van een vergrote bijnier?

Een feochromocytoom is een gezwel dat ontstaat in het bijniermerg en dat te veel van de stresshormonen adrenaline en/of noradrenaline produceert. Klachten die hierbij passen zijn hoge bloeddruk, hoofdpijn, duizeligheid en transpireren.

Welk wasmiddel voor lichte was?

Bonte wasmiddelen kan je gebruiken voor gekleurde was, maar ook voor was met lichte kleuren en als je wast op 30 of 40 graden komt het helemaal goed met je geliefde kleren.

Welke deo tegen gele vlekken?

Behandelen Gele Zweetvlekken In Kleding Kies je toch voor deo met aluminium of heb je gele zweetvlekken in kleding dan kan het zeker behandeld worden. Garantie is er niet, soms is het te laat. Maar er zijn verschillende manieren en ik deel ze met je.

Welke specialist voor bijnieren?

Artsen schrijven cortison voor om een tekort aan bijnierschorshormoon aan te vullen bij bijnierziekten, zoals de ziekte van Addison, na behandeling van de ziekte van Cushing en bij het adrenogenitaal syndroom. Kijk voor meer informatie op Apotheek.nl .

Waar aardbeien te koop?

Voor je ze invriest, moet je de aardbeien wassen en droogdeppen. Hier geldt niet hetzelfde principe als bij koelkasten. Dit betekent dat je beide in stukken gesneden aardbeien kunt invriezen. Het belangrijkste is dat je voor het invriezen de steeltjes verwijdert en ze in een diepvrieszakje doet.

Hoe weet je of een ananas goed is?

Als de ananas een gele gloed heeft, dan is hij rijp. Groene ananassen zijn onrijp en die kun je dus beter niet kopen, tenzij je hem thuis de kans geeft om goed te rijpen. Check of de schil niet gebarsten is, lekt, of aan het rotten is. Daarnaast zijn ananassen met een rode of een dieporanje kleur rot of bijna rot.