Hoeveel eiwit bevat asperges?

Hoeveelheid eiwit in asperges: 0,4 gram. in 1 stuk (40 gram)

Hoeveel kalium zit er in asperges?

Product Kaliumgehalte per stuk / portie (in mg)
Asperges (gekookt, 200gram) 400
Bloemkool ( gekookt, 150 gram) 360
Boerenkool (gekookt, 150 gram) 245
Postelein (gekookt, 150gram) 1200

Hoeveel kcal zit er in groene asperges?

Hoeveel calorieën zitten er in 100 gram groene asperges In 100 gram groene asperges zitten 19 kilocalorieën. Deze hoeveelheid groene asperges bevat 1 gram eiwit en geen vet. Daarnaast bevat groene asperges 1,5 gram vezels.

Hoeveel koolhydraten zitten er in een komkommer?

Energie 15 kcal
Koolhydraten 1,5 g
– waarvan suikers 1,5 g
Vezels 0,7 g
Eiwit 0,8 g

Hoeveel van asperge afsnijden?

Snijd eerst de houtige onderkant eraf en begin een paar centimeter vanaf het kopje met schillen. Pas op dat het kopje niet breekt, want dat is juist het lekkerste.

Hoeveel verdien je met asperges steken?

Een geoefende aspergesteker komt dus al gauw uit op 12 tot 18 kilo per uur en verdient dus veel meer dan het CAO-loon.” Dat de werknemers veelal geen loonspecificaties krijgen, komt volgens de raadsman van de aspergetelers doordat dit in de praktijk onuitvoerbaar is.

Hoeveel vezels in groene asperges?

0,4 gram suikers. 0,7 gram vezels. 0,4 gram eiwit.

Hoeveel vitamine in asperges?

De groente is ook rijk aan foliumzuur oftewel vitamine B11(12%ADH). Er zit 9% van de ADH aan vitamine B1 in. Verder bevatten deze langwerpige groentestengels vitamine C (9%ADH), vitamine B2 (9%ADH), vitamine E (6%ADH), vitamine B3 (5%ADH), Vitamine B6 (5%ADH) en vitamine B5 (3%ADH).

Is aspergebroccoli hetzelfde als bimi?

Van Albert Heijn moet de naam bimi het voortaan echter niet meer hebben. Bimi gaat daar per oktober door het leven als ‘aspergebroccoli’. Een roze sticker op de verpakking kondigt de naamsverandering sinds kort aan in de supermarkt. Voedsel verandert, net als andere producten, vaker van naam.

Is asperge nederlands?

De oorsprong van het witte goud Door de eeuwen heen heeft de asperge zich via Italië en Frankrijk een weg door Europa gebaand, om in de 18de eeuw in Nederland te aarden. Toen al waren er in Groningen en omstreken aspergebedden te vinden.

Is asperge een groente?

De asperge (Asparagus officinalis subsp. officinalis) is een plant die in het wild vooral voorkomt in kuststreken en langs rivieren. De plant wordt vanwege de jonge scheuten geteeld als groente. Er zijn witte, groene en paarse asperges op de markt.

Is bimi hetzelfde als broccoli?

Bimi of aspergebroccoli is een vrij onbekende groente. Het ziet eruit als een soort broccoli met lange, vrij dunne stengels, en smaakt als een kruising tussen broccoli en groene asperge. Bovendien is het heerlijk knapperig.

Kan je te veel asperges eten?

De website agf.nl, communicatiemiddel van de Aardappel Groente Fruitbranche, waarschuwt ervoor niet te veel asperges te eten als je last hebt van nierstenen. Die zouden oxaalzuur bevatten, en daarmee de vorming van oxalaatstenen kunnen bevorderen.

Kun je aspergeschillen eten?

Deel met je vrienden: Gooi de schillen van je asperges niet weg! Je kan namelijk een ontzettend lekkere soep van aspergeschillen maken. Behalve dat een soep van aspergeschillen ontzettend lekker is, is het ook echt een fluitje van een cent om te maken.

Kun je asperges ook rauw eten?

Heb je weinig tijd en wil je toch je asperges opmaken? Je kunt ze ook rauw eten! Schil ze superdun met een dunschiller en verwerk ze in een koude salade.

Kun je aspergesoep van te voren maken?

Doe de schillen samen met de afgesneden stukjes in een pan en doe er water op zodat de schillen net onder water staan. Doe een deksel op de pan en beng het aan de kook. Zodra het vocht kookt zet je het vuur uit en laat je het minimaal nog een uur staan (langer mag ook of maak het al een dag van tevoren).

Kun je bimi rauw eten?

Rauw: bimi kun je ook rauw eten, check wel even of er geen te harde stukjes onderaan de steel zitten.

Kunnen asperges in de vriezer?

Schil de asperges zorgvuldig en snij het houterige stukje van de onderkant af. Daarna verpak je de asperges in een plastic diepvries/ of vacuümzak en vervolgens de vriezer in. Om de ingevroren asperges te bereiden; Doe de stengels bevroren in een pan met ruim kokend water (dus niet eerst ontdooien).

Waar groeien asperges in nederland?

De wat grootschaliger teelt in Nederland dateert uit de 19e eeuw. In ons land werd de asperge aanvankelijk geteeld op de losse zandgronden achter de Westlandse duinen, bij Noordwijk, Hillegom en Wijk aan Zee. Ook in Bergen op Zoom werden toen al asperges geteeld.

Waar groeit wilde asparagus?

Ze groeien meestal tussen gras op zonnige, vaak voedselarme plekken in zeeduinen en op rosten langs de kust. Deze meestal over de grond uitlopende plant kan wel 180 centimeter lang worden.

Waar komen de asperges van ah vandaan?

Asperges uit Peru, snijbonen uit Marokko, witte druiven uit Brazilië en watermeloen uit Zuid-Afrika zijn volgens Albert Heijn seizoensgroenten en -fruit.

Waarom zijn sommige asperges bitter?

De groei duurt langer dan twee dagen. Duurt de groei van een asperge langer dan dagen? Dan is de temperatuur nog te koud. Hierdoor zal de smaak van de asperges bitter zijn!

Wat drink je bij witte asperges?

Witte asperges smaken vol en een beetje zoet met in de nasmaak ook een klein bittertje. In het algemeen passen witte asperges goed bij een zachte witte wijn met milde opwekkende zuren, zoals een Pinot Blanc uit de Elzas.