Hoe werkt aanschafwaarderegeling?

Met een aanschafwaarderegeling krijg je bij total loss het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar. Dit geldt alleen als je een beperkt casco of een volledig casco dekking hebt.

Hoe wordt de cataloguswaarde berekend?

De cataloguswaarde van de auto is de officiële nieuwprijs van de wagen. Deze geldt vanaf de datum dat de RDW het eerste deel van het kenteken afgeeft. De waarde van de auto is inclusief btw, BPM en accessoires die door de importeur of fabrikant zijn aangebracht vóór het eerste deel van het kenteken is afgegeven.

Is boekwinst omzet?

De opbrengst (excl. BTW) bij een verkoop van een bedrijfsmiddel is geen omzet. De opbrengst minus de boekwaarde op dat moment is boekwinst/boekverlies. En zo geef je dat ook in je winstaangifte dus aan.

Is borg financiele vaste activa?

Waarborgen. Wat je ook wel eens bij de financiële activa vindt zijn waarborgen en wat men noemt ‘borgtochten in contanten’. Denk bijvoorbeeld aan een huurwaarborg afgesloten door het bedrijf. Of aan waarborgen op machines.

Is een auto minder waard na schade?

Een nog jonge auto die schade heeft opgelopen zal minder opbrengen bij verkoop of inruil, ook al is die schade goed gerepareerd. Hoeveel minder hangt samen met het soort schade, maar ook de leeftijd en kilometerstand van de auto tellen mee. Er kan waardevermindering optreden bij een auto tot drie à vier jaar oud.

Waarom is de premie per type verzekering verschillend?

Je postcode en huisnummer Hoe drukker het gebied is, hoe meer kans je hebt op schade. Je betaalt om die reden meer premie in de stad dan in een dorp of op het platteland. Premie-wijs kun je dus beter in het noorden van het land wonen dan in hartje Amsterdam.

Waarom is een autoverzekering voor jongeren zo duur?

Jongeren zijn voor een autoverzekering duur uit. De premie is hoog omdat er nog geen schadevrije jaren zijn opgebouwd. Goed vergelijken drukt de kosten van de autoverzekering. Dat is nodig ook omdat de verschillen tussen jonge bestuurders en ouderen groot zijn.

Waarom verschilt de autoverzekering per postcode?

Het verschil in de autoverzekering per postcode gebied wordt veroorzaakt door het risico op schade in dat gebied. De autoverzekeraar houdt bij hoeveel aanrijdingen er plaatsvinden in een bepaald postcodegebied. Hoe meer aanrijdingen in een postcodegebied hoe groter de kans op schade.

Waarom zijn sommige autos duurder in verzekering?

Hoe zwaarder de auto is en hoe sneller deze gaat, hoe meer schade je auto kan aanrichten. Daarom zijn echte scheurijzers met veel PK en een hoger gewicht duurder om te verzekeren. Vroeger werd er door sommige autoverzekeraars ook onderscheid gemaakt in autokleur.

Wat als mijn auto per total loss wordt verklaard?

Nadat de auto technisch total loss is verklaard kun je er niet meer mee rijden. Je ontvangt een vrijwaringsbewijs, het chassisnummer zal worden vernietigd en je moet afstand doen van de auto.

Wat bepaalt de fiscale waarde van een auto?

De fiscale waarde is de officiële nieuwprijs inclusief het btw percentage en de BPM (belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen). en alle accessoires die zijn aangebracht door fabriek of importeur voordat de auto (en het kenteken) op naam zijn gezet.

Wat bepaalt de premie van een autoverzekering?

Verzekeraars berekenen de premie op basis van verschillende zaken. Denk aan je leeftijd, de schadevrije jaren, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en je woonplaats. Sommige autoverzekeraars kijken naar je huisnummer voor de autopremie (en zelfs naar de huisnummertoevoeging).

Wat betekent nieuwwaarde autoverzekering?

Met de nieuwwaarderegeling krijg je dan een bedrag vergoed dat hoog genoeg is om dezelfde auto nieuw te kopen. Meer dan de helft van de verzekeraars heeft een nieuwwaarderegeling van één jaar. Dat betekent dat je een vergoeding krijgt als je binnen een jaar je auto total loss rijdt of als hij gestolen wordt.

Wat is aanschafwaardegarantie?

Veel autoverzekeraars bieden een aanschafwaardegarantie aan bij een WA beperkt én een volledig casco verzekering. Wanneer je auto total loss óf gestolen is, krijg je de aanschafwaarde van de auto terug. De aanschafwaarde is hoger dan de dagwaarde, omdat auto’s in waarde dalen.

Wat is excedentaire nieuwwaarde?

Sommige polissen voorzien in een dekking in excedentaire nieuwwaarde. Dit betekent dat wanneer de vetusteit > als 30%, enkel rekening wordt gehouden met het deel boven 30%.

Wat is cataloguswaarde scooter?

De cataloguswaarde is het bedrag waar de brommer als nieuw voor gekocht is. Een expert ingeschakeld door de verzekeraar kan de dagwaarde van de brommer vlak voor het ongeval vaststellen.

Wat is de aanschafwaarde van een auto?

De aanschafwaarde van uw auto is het bedrag dat u heeft betaald toen u de auto kocht. Dit is inclusief accessoires die al in de auto aanwezig waren.

Wat is de restwaarde van een auto?

Wat is restwaarde? De restwaarde is de berekende waarde van uw auto na een ongeval. De restwaarde geeft aan wat u als autobezitter ontvangt bij total loss, of als u uw beschadigde voertuig wilt verkopen.

Wat is de waarde van mijn camper?

Ook kunt u informeren bij een camperzaak of garage om de dagwaarde van soortgelijke campers te ontdekken. U kunt de camper ook laten taxeren door een taxateur. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de dagwaarde van uw camper per jaar 5 tot 10 procent afneemt, maar dit verschilt per type camper.

Wat is een aankoopwaarde regeling?

De aanschafwaarderegeling betekent dat je bij total loss of diefstal van je tweedehandse auto het bedrag terugkrijgt waarvoor je de auto hebt gekocht. Dat bedrag heet de aanschafwaarde. Om gebruik te kunnen maken van de aanschafwaarderegeling stellen verzekeraars wel voorwaarden.

Wat is een boekwinst?

boekwinst – Winst die wordt behaald als iets wordt verkocht tegen een prijs die hoger is dan de boekwaarde. Bij effecten treedt boekwinst op als de beurskoers aan het einde van een periode (bijvoorbeeld een jaar) hoger is dan de beurskoers waarop de vorige periode werd afgesloten.

Wat is een verzekeringspremie?

Een verzekeringspremie is een duur woord voor de kosten van jouw verzekeringspolis. In veel gevallen betaal je hier bij verzekeraars een vaste jaarpremie voor.

Wat is gelijkwaardige autoregeling?

Ga je een autoverzekering afsluiten? Check dan of de verzekeraar een gelijkwaardige autoregeling heeft. Met deze regeling krijg je genoeg geld terug om een nieuwe auto te kopen als je auto gestolen is of total loss.

Wat is het afschrijvingspercentage?

Het afschrijvingspercentage is het percentage dat per jaar wordt afgeschreven van de activa. Het afschrijvingspercentage wordt berekend door de afschrijving per periode te delen door de totale investering.

Wat is nieuwwaarde inboedel?

Nieuwwaarderegeling voor je inboedel. In de meeste gevallen betalen we de nieuwwaarde. Dat is het bedrag dat je betaalt om de spullen nieuw te kopen. Meestal is dat gelijk aan het aankoopbedrag.

Wat is nieuwwaarderegeling auto?

Met de nieuwwaarderegeling krijg je dan een bedrag vergoed dat hoog genoeg is om dezelfde auto nieuw te kopen. Je krijgt dan de nieuwwaarde van de auto vergoed. De meeste autoverzekeraars hebben een regeling van één jaar.

Wat is ondernemingsvermogen einde boekjaar?

Het ondernemingsvermogen is het totale bedrag dat je bedrijf op 31 december waard is. Het wordt heel simpel berekend aan de hand van de beschikbare “activa” en “passiva”. Het overzicht van deze activa en passiva wordt ook wel de balans genoemd.

Wat kost een schade inzittendenverzekering?

Wat kost de SVI? De premie is € 42,35 per jaar. Ongeacht welke verzekeringsvorm u kiest voor uw auto.