Welk certificaat voor verreiker?

Bedienaars van een (roterende) verreiker, welke lasten verplaatsen (hijsen) en daarbij gebruik maken van een vast jib of hijslier, dienen te voldoen aan de wettelijk (TCVT)-norm.

Welk hardhout?

Voor vlonders zijn hardhouten vlonderplanken met duurzaamheidsklasse 1 of 2 aanbevolen. Deze gaan zeer lang mee en zijn stabiel in kwaliteit. Bij een houten terras hebben de betere houtsoorten als Bankirai en Ipe hardhout weinig werking en nemen minder vocht op waardoor uw houten terras minder snel glad wordt.

Welk hout gebruiken voor een steiger?

Steigerhout is eigenlijk geen aparte houtsoort, maar het is vurenhout. Vurenhout is hout van een fijnspar en een van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland. Zoals de naam al zegt wordt steigerhout voornamelijk gebruikt voor steigers op de bouw.

Welk hout rot niet in water?

De snelheid van de aantasting is afhankelijk van de houtsoort. Populier, els en spinthout van den (vurenhout) en eik zijn het meest kwetsbaar. Spar en kernhout van den en eik zijn wat beter bestand tegen de aantasting. Het kernhout van de eik is het meest resistent.

Welk hout voor onder water?

Spar en kernhout van den en eik zijn wat beter bestand tegen de aantasting. Het kernhout van de eik is het meest resistent. Het maakt ook uit of het grondwater in één richting stroomt of oscilleert. In stilstaand water is de aantasting minimaal.

Welk keukenblad is het sterkst?

Het Dekton keukenblad is oersterk. Deze aanrechtbladen kunnen daardoor zelfs in de buitenkeuken gebruikt worden. Dekton is verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren en speciale reliëfs, waardoor een Dekton blad vaak niet van echt natuursteen te onderscheiden is.

Welk merk composiet kopen?

Composiet wordt veel toegepast als gevelbekleding, muurbekleding en voor het maken van terrassen en schuttingen. De reden hiervan is dat het materiaal zeer goed bestendig is tegen weersinvloeden en dat het weinig onderhoud behoeft. Bekende merken zijn: Opti-wood, Twinson en Terra Nova.

Welk merk rolsteiger?

Zo is Altrex een merk waar je terecht kunt voor steigers. Dit zijn steigers van goede kwaliteit, maar de prijs is vaak wat hoger. En hetzelfde geldt voor Skyworks en Custers. Beide goede merken, maar wanneer je budget niet al te groot is, kun je deze merken beter links laten liggen.

Welke onderbalken vlonder?

Geïmpregneerde onderliggers Onderliggers van geïmpregneerd vuren- en grenenhout kunt u gebruiken als onderconstructie voor een vlonder, dakterras of het leggen van tuintegels. Voor de bevestiging van de vlonderplanken op de onderliggers kunt u vlonderschroeven of clips gebruiken.

Welke balken voor terras?

Doorgaans monteer je de planken op hardhouten balken met een kopmaat van circa 45*70mm. We adviseren je geschaafde hardhouten balken te gebruiken. Geschaafde balken zijn maatvast, in tegenstelling tot ruwe (fijn gezaagde) balken.

Welke fundering voor houten terras?

De meeste doe-het-zelvers gebruiken houten paaltjes als fundering. Omdat ze continu verankerd zitten in de vochtige ondergrond, moeten deze paaltjes onder de hoogste duurzaamheidsklasse vallen.

Welke hoogte trap?

Een veelgekozen uitvoering is de huishoudtrap 3 treden. Met deze uitvoering kom je al snel op een werkhoogte uit van circa 2.60 meter. Een andere favoriete uitvoering is de huishoudtrap 6 treden. Hiermee bereik je eenvoudig een werkhoogte van 3 meter.

Welke hoogwerker heb ik nodig?

Heeft u te maken met ruwe, onverharde en oneffen ondergronden, kies dan voor een hoogwerker met vierwielaandrijving of rupsaandrijving. Rupsbanden geven nog meer stabiliteit op ruw terrein dan vierwielaandrijving. Wilt u binnen werkzaamheden gaan verrichten, let er dan op dat de hoogwerker non-marking banden heeft.

Welke kant boven van een vlonderplank?

Bij de montage van een tuinvlonder wordt de zogenaamde antislip kant of de glad geschaafde kant naar boven, de zicht zijde, gelegd. Het is een trend om de gladde kant van de tuin vlonder naar boven te leggen. Laat u niet afleiden, de gladde kant van de planken is niet glad!

Welke palen in water?

Kies palen van minimaal 10 x 10 centimeter dikte. Deze zullen de meeste stevigheid bieden aan jouw vlonder. Iets smaller kan, maar ga absoluut niet voor palen die smaller zijn dan 8 x 8 centimeter. Voor de vlonderplanken kun je het best kiezen voor hardhouten planken met een dikte van 28 millimeter.

Welke richting vlonder?

Meestal ga je uit van de kijkrichting vanuit de woning richting de tuin. Je kunt echter ook uitgaan van de kijkrichting vanuit bijvoorbeeld het terras of de overkapping die je vaak gebruikt. Je kunt je vlonder ook diagonaal leggen. Diagonale lijnen laten je tuin hoe dan ook groter lijken.

Welke schroeven voor vlonder?

Kies altijd voor een 5mm dikke vlonderschroef afhankelijk van de dikte van uw vlonderplank bepaalt u de lengte van de schroef. Vermenigvuldig de dikte van uw vlonderplank met 2 en rond af naar boven. Bij een vlonderplank 25mm dik, kiest u dus voor een vlonderschroef 5x50mm.

Welke steiger heb ik nodig?

Neem een rolsteiger, bijvoorbeeld. Dit type steiger wordt gebruikt om op hoogte te werken en bestaat uit stevige aluminium buizen. Door middel van de wieltjes die aan de onderkant zijn gemonteerd, kan de steiger op de gewenste plek worden gezet.

Welke veiligheidsregels gelden er voor het werken op een ladder?

De ladder moet minstens 1 meter uitsteken boven de dakrand. Zet de ladder vast met bijvoorbeeld een ladder aanhaakbeugel. Zet de ladder op een stevige ondergrond en zorg voor een stabiele opstelling. Bij gladde of niet vlakke ondergrond ook borging aan de onderzijde, bijvoorbeeld met een ladderstopper.

Wat betekent aanlegvergunning?

Een aanlegvergunning is een omgevingsvergunning. U hebt deze vergunning nodig voor werkzaamheden (geen bouw) in gebieden met een speciale waarde op bijvoorbeeld landschappelijk, cultuurhistorisch of archeologisch gebied. Voorbeelden van werkzaamheden: wegen of paden aanleggen.

Wat is een aanlegvergunning?

Stel, je hebt een bebouwingsgebied van 220 m². Het bebouwingsgebied is dan groter dan 100 m² en kleiner dan 300 m². Je mag dan in ieder geval 50 m² bouwen over de eerste 100 m². Volgens het schema komt daar nog bij 20% van het deel van het bebouwingsgebied dat groter is dan 100 m².

Welke vergunning heeft een supermarkt nodig?

Vergunning voor detailhandel En als je levensmiddelen verkoopt heb je te maken met de Warenwet. Daarnaast heb je, als je muziek in je winkel draait, een muzieklicentie nodig. En je moet rekening houden met eisen voor de openingstijden voor de detailhandel, die gelden in jouw gemeente.

Wanneer is een aanlegvergunning nodig?

“Tiny houses vallen onder het begrip “kleinschalig wonen”, maar wat dat precies inhoudt, is nog niet wettelijk vastgelegd. Je hebt wel sowieso een vergunning nodig voor een tiny house, je mag ze dus nergens “zomaar neerzetten”.

Hoe lang is een vergunning voor dakkapel geldig?

Wannner uw bouwvergunning is goed gekeurd en u begint met bouwen of plaatsen van de dakkapel blijft de vergunning onbeperkt geldig. Bouwt of plaatst u niet binnen de gestelde 26 weken na afgifte van de vergunning, dan heeft de gemeente het rechts om de vergunning in te trekken.

Hoe ver mag een overkapping van de erfgrens staan?

Hiervoor gelden namelijk verschillende regels. Wat betreft de erfgrens maakt dit echter geen verschil. In beide gevallen geldt dat een overkapping minimaal één meter van de erfgrens verwijderd moet zijn. Een uitzondering hierop vormt echter een overkapping die qua materiaal en kleur overeenkomt met de erfafscheiding.

Hoe worden bouwkosten berekend?

De kosten worden altijd berekend aan de hand van een percentage van de totale bouwsom. Hoe hoog dit percentage is hangt af van jouw gemeente. Dit percentage is namelijk per gemeente verschillend. Legeskosten gelden voor verbouwing, maar ook voor nieuwbouw.