Wat is de verschil tussen de boekwaarde en restwaarde?

De restwaarde is een bedrag oftewel waarde wat een activa nog opbrengt na de afschrijvingsperiode. De boekwaarde is echter de waarde waarvoor iets nog in de boeken staat.

Wat is een auto waard na 5 jaar?

Sommige modellen houden zelfs hun waarde vast gedurende 4 of 5 jaar, om dan plots te dalen wanneer ze ‘uit de mode’ zijn. Anderen blijven tot 50% of 60% van hun waarde vasthouden na 10 jaar, omdat ze erg gewild zijn. Zeldzaamheid: de zeldzaamheid van een model is vaak een goed teken voor de verkoper.

Wat is functionele levensduur?

3.1.2 | Functionele levensduur De functionele levensduur is de periode waarin het gebouw voldoet aan alle gestelde eisen en wensen van de gebruiker. De wensen van de gebruiker zijn dynamisch en veranderen continu.

Wat is het verschil tussen aanschafwaarde en boekwaarde?

Boekwaarde = De boekwaarde of boekhoudkundige waarde is de waarde van activa zoals ze op de balans staan genoteerd. De boekwaarde is gelijk aan de aanschafwaarde minus de afschrijvingen.

Wat mag niet degressief afgeschreven worden?

Het verbod van degressief afschrijven geldt niet enkel voor immateriële vaste activa als cliënteel of goodwill, maar ook voor software en voor kosten van onderzoek en ont- wikkeling4.

Wat moet er in een inventaris staan?

Volgens artikel III. 89 van het WER (het Wetboek Economisch Recht) bestaat de inventaris uit het volledig overzicht van alle bezittingen, vorderingen, schulden en verplichtingen van welke aard ook van de onderneming.

Wat te doen met boekwinst?

U mag de boekwinst op bedrijfsmiddelen opnemen in de herinvesteringsreserve. Voorwaarde is dat u op de balansdatum een voornemen hebt om te herinvesteren in een bedrijfsmiddel. En het moet gaan om bedrijfsmiddelen die u hebt ‘vervreemd’. Daarvan is sprake als u een bedrijfsmiddel verkoopt.

Wat valt er onder inkoopkosten?

De Inkoopkosten zijn de kosten die je als ondernemer maakt voor de inkoop van producten die je later weer gaat verkopen. Andere benamingen voor de Inkoopkosten zijn ‘inkoopwaarde van de omzet’ en ‘kostprijs van de omzet’.

Wat wordt er bedoeld met economische levensduur?

Economische levensduur (of economische gebruiksduur) is, in bedrijfskundige zin, de maximale periode waarin een productiemiddel (bijvoorbeeld een machine) economisch verantwoord gebruikt kan worden.

Wat wordt er bedoeld met restwaarde?

De restwaarde is de waarde van een product aan het eind van de levensduur. Deze gebruik je om te berekenen wat je per jaar moet afschrijven voor een bepaald bedrijfsmiddel.

Wat zijn de afschrijvingskosten van een auto?

Afschrijving is de jaarlijkse waardevermindering van een auto. De totale afschrijving is het verschil in kosten tussen de aanschafprijs en het restbedrag.

Welke kosten kun je afschrijven?

Het verspreiden van kosten over meerdere jaren heet ‘afschrijven’. De hoofdregel is dat je investeringen in een bedrijfsmiddel wat langer dan één jaar mee gaat en in aanschaf meer dan € 450,- excl. btw kost, over vijf jaar moet afschrijven.

Wat aanschaffen voor hond?

Ze zijn altijd blij om je te zien, luisteren naar je (meestal dan) en zijn natuurlijk enorm schattig. Als dat je nog niet overhaalt om een hond te nemen, zijn er nog wat andere voordelen aan het hebben van een trouwe viervoeter – volledig ondersteund door onderzoek. 1. Ze zorgen voor sociale steun.

Wat moet je kopen als je een hond koopt?

Speeltjes. Honden, vooral pups, spelen erg graag. Door voor voldoende speelgoed te zorgen en dit op de juiste momenten aan te bieden kun je er voor zorgen dat je pup niet met de dingen die je graag heel wilt houden speelt. Het is handig om dus op verschillende plaatsen in huis een speeltje neer te leggen.

Wat aanschaffen voor kat?

Een kat kan niet zonder krabpaal, voerbak, kattenbak en slaapplek. Maar ook een kattenluikje is van belang, zodat je kat zelf bepaalt wanneer hij buiten speelt. Voor een huiskat adviseren wij u de volgende basis artikelen: Voerbak en waterbak.

Heeft een kat veel aandacht nodig?

Je kat is leuk gezelschap voor jou en je gezin. Van haar kant zal ze om de nodige aandacht vragen. Twee of drie keer per dag is het etenstijd, de kattenbak moet verschoond worden en een spelletje is goed voor jullie relatie en beweging voor je kat. Ook is het belangrijk om het gebit en de vacht goed te verzorgen.

Hoe geef je een kitten melk?

Melk voor kittens Melk is niet nodig, het beste is om kittens hetzelfde voer te geven als bij het vorige baasje. Zo hoeft het niet te wennen aan andere voeding én aan een andere omgeving. Wil je toch overstappen naar andere brokken kies dan voor hoogwaardige kant-en-klaar voeding speciaal voor kittens.

Hoe hygiënisch is een kat?

Katten zijn erg schone dieren en hechten veel belang aan een goede hygiëne. Kittens weten instinctief hoe ze zich moeten reinigen. Door het likken komt er namelijk een laagje talg op de vacht van de kat, waardoor de vacht beschermd wordt tegen water en viezigheid.

Hoe kan je zien dat een kat op zijn gemak is?

Hoe groter de pupillen, hoe minder ze op haar gemak is. Maar knijpt je kat haar ogen af en toe eventjes dicht in jouw buurt? Dan is ze juist zeer op haar gemak bij jou.

Hoe krijg ik mijn kat naar binnen?

Bouw de tijd buiten steeds verder op en neem uw kat dan weer mee naar binnen. Dit kunt u doen door hem te lokken met voer of snoepjes. U kunt ervoor kiezen om uw kat enkele weken gedurende de dag op vaste tijden eten te geven, zodat hij hieraan gewend is. Hierdoor zal uw kat eerder naar huis komen om te eten.

Hoe lang duurt de niesziekte bij katten?

De meeste katten genezen van acute niesziekte. In sommige gevallen kan het weken duren voordat een kat genezen is. Sommige katten houden blijvende schade over aan de ziekte en/of krijgen de chronische variant van de ziekte.

Hoe lang kat alleen laten vakantie?

Of ga jij langer dan een week op vakantie? Dan is het beter als je iemand regelt die in jullie huis kan zitten terwijl jullie weg zijn. Jouw kat kan zich namelijk erg alleen gaan voelen en kan uit angst of verveling jouw spullen kapotmaken of zelfs onzindelijk worden.

Hoe oud is een kitten van 500 gram?

Week 4: 500 gram. Week 5: 600 gram. Week 6: 700 gram. Week 7: 800 gram.

Hoe vaak niest een kat met niesziekte?

Het is erg belangrijk om een onderscheid te maken tussen katten die acuut niezen, en katten die chronisch niezen. Een kat die acuut niest niest sinds een paar dagen tot hooguit twee weken. Chronisch niezende katten niezen ofwel langer dan twee weken of hebben steeds weer terugkerende verkoudheidsklachten.

Hoe verliezen katten warmte?

Katten kunnen overtollige warmte alleen kwijt door hun voetzolen of door zich te wassen. Ze zweten niet of raken de warmte niet kwijt door te hijgen zoals mensen en honden. Met de warme dagen in het vooruitzicht is het goed om hier rekening mee te houden.

Hoe werkt een koelmat voor de kat?

Hoe werkt een koelmat? De meeste koelmatten hebben een gladde buitenkant met binnenin de mat een verkoelende gel. Wanneer je kat op de mat gaat liggen, zal de gel automatisch de lichaamstemperatuur van het dier opnemen en deze afkoelen. Dit gebeurt zonder stroom en zonder dat je de mat in de vriezer moet leggen.

Hoe werkt een nestje kittens?

De slapende larven worden wakker/actief als het dier drachtig wordt en komen vervolgens via de moedermelk bij kittens terecht. Hierdoor kan gezegd worden dat 100% van de kittens via de moedermelk besmet wordt met wormen. Daarom dienen kittens dus al vanaf een leeftijd van 3 weken ontwormd te worden.

Hoeveel gram nat en droogvoer kat?

Wanneer je een kat een theelepel natvoer geeft, krijgt hij hier ongeveer 20 gram van binnen. Een goed gevulde voerbak bevat ongeveer 100 gram brokken. Twintig gram natvoer levert 13 kcal energie, terwijl honderd gram brokken wel 415 kcal aan energie levert.