Hoe schrijf je munitie?

ammunitie / munitie | Schrijfwijzer.nl.

Hoe schrijf je zeikerd?

Uitspraak: [`zɛikərt] Verbuigingen: zeikerd|s (meerv.) iemand die voortdurend klaagt en zeurt informeel Voorbeeld: `Daar heb je die zeikerd weer met zijn …

Hoe stremsel bewaren?

Stremsel kan je het beste bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 1-7°C. Let op de houdbaarheidsdatum van het stremsel. Na verloop van tijd kan het stremsel zijn werking verliezen.

Hoe worden de rijken rijker?

De rijke mensen achter deze succesvolle bedrijven bezitten relatief veel aandelen. Worden de bedrijven winstgevender? Dan stijgt logischerwijs de waarde van de aandelen en daarmee ook het vermogen van de aandeelhouders.

Hoe zeg je kont in het vlaams?

Dat is in Vlaanderen minder vies dan het voor Nederlanders klinkt, ‘poep’ is daar het gewone woord voor billen.

Is fruit enkelvoud of meervoud?

Meervoud van Fruit is fruit.

Is het quit of quite?

Quitte wordt geschreven met een Q als eerste letter en met dubbel TE achteraan het woord. Een veel voorkomende fout is dat Quitte met een K wordt geschreven of met een enkele T. Dit komt omdat er bij de uitspraak van het woord een K-klank ontstaat.

Is het zeiken of zeiken?

Zeiken definities Vervoegingen: heeft gezeikt/gezeken (volt. deelw.) 1) klagend praten over iets Voorbeeld: `Zit niet zo te zeiken, maar doe er wat aan!`Synoniemen: …

Is materiaal meervoud?

Materiaal heeft als gewone betekenis ‘grondstof’, ‘bouwstof’ en als afgeleide betekenis ‘gegevens’. In die betekenissen heeft het woord ook een meervoudsvorm: materialen. Daarnaast kan materiaal als verzamelnaam worden gebruikt voor ‘benodigdheden voor een dienst of activiteit’, ‘gereedschappen’, ‘werktuigen’.

Kan je zelf kaas maken?

Doe drie liter melk in een pan en voeg vijf tot tien centiliter Zuursel toe. Verwarm de melk langzaam, onder zo nu en dan roeren tot 29 graden Celsius en houd er hierbij rekening mee dat een pan altijd een beetje na-warmt. Ik gebruik voor dit deel van het kaas maken proces altijd een keukenthermometer.

Kun je wei invriezen?

Je kunt wei lang in de koelkast bewaren. Roer het af en toe even door. Je kunt het ook invriezen.

Waar komt het woord zaniken vandaan?

Uit Ndl. zaniken (1809). Ndl. zaniken uit Fries sanikje, ‘n afleiding van sane wat voorkom in die spreekwoord sane of mane ‘om betaling lastig val’.

Waar twijfel je aan?

In de betekenis ‘niet weten of het waar is’ of ‘een kritische houding aannemen tegenover iets of iemand’ wordt twijfelen doorgaans met aan gecombineerd. Twijfel je aan mijn goede bedoelingen? De wetenschappers twijfelden aan de echtheid van dit schilderij.

Waar zit dierlijk stremsel in?

De meeste kazen zijn niet vegetarisch, want er zit dierlijk stremsel in. Om van melk kaas te maken, wordt melk heel dik gemaakt. Dit doet de kaasmaker met stremsel.

Waarom een visie ontwikkelen?

Een goede visie brengt daarnaast een duidelijke focus in het bedrijf. Een concreet geformuleerde visie geeft bijvoorbeeld snel inzicht in welke diensten juist wel of niet nuttig zijn om als bedrijf aan te bieden, welke samenwerkingen relevant zijn om aan te gaan of welke contacten slim zijn om te leggen.

Waarom heet paard sinterklaas geen amerigo meer?

Op aanraden van de politiedienst maakte hij zijn debuut op de landelijke intocht in Elburg in 1990. Amerigo kreeg een opleiding tot politiepaard onder leiding van Pieter Wiersinga. Hij was vernoemd naar Amerigo Vespucci. Bij het ‘pensioen’ van Bram van der Vlugt brak ook het pensioen van Amerigo aan.

Waarom zeiken als een reiger?

betekenis & definitie. [b]zeer veel (moeten) poepen; in het bijzonder: veel dunne ontlasting hebben; diarree hebben.

Wat betekent aarzel niet?

heeft geaarzeld (volt. deelw.) twijfelen, weifelen, onzeker zijn. je bent onzeker en je wacht nog even voordat je iets doet vb: toen hij vroeg of ik over die sloot wilde springen, aarzelde ik Synoniemen: twijfelen weifelen Tegenstelling…

Wat betekent quit staan?

Gelijkspel = Gelijkspel is een gelijke eind- of tussenstand bij een competitie. Een synoniem voor gelijkspel is `kiet` van het Franse quitte. Onbeslist of draw zijn ook gangbare benamingen.

Wat betekent twijfelen aan?

twijfelen – Werkwoord 1. (inerg) ~ tussen: op twee gedachten hinken ♢ Ze twijfelde tussen de ene jurk en de andere. 2. (inerg) ~ aan: het vermoeden hebben dat iets niet waar is ♢ Er werd aan zijn oprechtheid getwijfeld.

Wat betekent zijk?

urine. door de nieren afgescheiden vloeistof, waarin voor het lichaam van mens en dier niet meer bruikbare stoffen opgelost zijn en afgevoerd worden; urine.

Wat is de betekenis van zaniken?

zaniken – regelmatig werkwoord uitspraak: za-ni-ken 1. er op een vervelende manier telkens weer over praten of om vragen ♢ ze zanikt de hele dag om snoep Regelmatig werkwoord: za-ni-ken ik zanik …

Wat is de betekenis van zometeen?

straks, aanstonds, dadelijk Voorbeelden: `we gaan zo meteen weg`, `De officiële spelling is ‘zo meteen’ (los van elkaar). Omdat het aan elkaar geschreven ‘zometeen’ al tientallen jaren wordt gebruikt, is dit inmiddels ook taalkundig geaccepteerd.

Wat is de definitie van zeiken?

zeiken – Werkwoord 1. (informeel) veelvuldig en langdurig klagen over weinig belangrijke zaken ♢ Zit toch niet zo te zeiken! 2. (inerg) (dysfemisme) urineren ♢ Die rotkater heeft weer op die plek gezeken.