Kunnen we dino’s weer tot leven wekken?

Bij dinosauriërs is dit onmogelijk, omdat er geen dna meer te vinden is. Toch zouden er nieuwe dinosauriërs gemaakt kunnen worden, denkt een groep Amerikaanse wetenschappers. En daar hebben ze kippen voor nodig. Kippen hebben namelijk dezelfde voorouders als dino’s.

Waarvan zie je nooit de achterkant?

Kort antwoord: Omdat de rotatietijd van de maan gelijk is aan zijn omlooptijd rond de aarde.

Wat als de dinosaurus niet was uitgestorven?

Als er verder ook geen andere catastrofes hadden plaatsgevonden, geen dodelijke plagen, uitbarstende vulkanen, tsunami’s, dan hadden dinosauriërs er vandaag de dag nog steeds kunnen zijn. Het had zomaar gekund. Dan groeven paleontologen nu geen dinobotten op, maar leefden de dino’s gewoon naast ons.

Wat betekent een wormgat?

wormgat – Zelfstandignaamwoord 1. (natuurkunde) is een hypothetische mogelijkheid binnen de ruimte-tijd. In de normale ruimte kan men tussen twee punten niet sneller reizen dan het licht, maar volgens de theorie van een wormgat bestaat er een “korte weg” in het universum.

Wat betekent wormhole?

Een wormhole is een binnendoor weg door ruimte en tijd en snijdt dus een stuk van de ruimte af. Je kunt het zien als een tunnel door een berg. Je hoeft niet meer helemaal over de berg heen maar gaat er doorheen.

Wat is de gevaarlijkste dino ter wereld?

Je denkt misschien dat Tyrannosaurus rex de gevaarlijkste dino ooit was, maar dat hangt er helemaal vanaf aan welke tijdgenoot van T- rex, zo’n 67 miljoen jaar geleden, je het zou vragen. Een Triceratops zou het daarmee waarschijnlijk wel eens zijn. Die was er als de dood voor.

Wat is de stralingsbron?

Een apparaat dat ioniserende straling uitzendt of eventueel kan uitzenden.

Wat is er gebeurd na de oerknal?

Na de oerknal was er heel even een plasma. Alles zit dan heel dicht op elkaar, er is nog niet veel structuur. Maar binnen een miljoenste deel van een seconde kwamen er nieuwe structuren: er ontstonden protonen en neutronen. Na een een seconde begonnen protonen en neutronen aan elkaar te klonteren.

Wat kost een warmtepomp met aardwarmte?

Prijs aardwarmtepomp Een aardwarmtepomp is een stuk duurder dan een luchtwarmtepomp. Dat heeft alles te maken met de bron die aangelegd moet worden, die doorgaans tussen de € 3.000,- en € 5.000,- kost voor een gesloten bron. Bij hogere vermogens en een open bron, zijn de kosten minimaal € 10.000,-.

Wat kost een warmtepompinstallatie?

Warmtepompen voor sanitair warm water: 2.200 à 3.000 euro. Hybride warmtepompen: 5.000 à 6.000 euro. Lucht-water warmtepompen hoge temperatuur: 9.000 à 11.000 euro. Grond-water warmtepompen of geothermische warmtepompen: 12.000 à 13.000 euro.

Wat leefde er na de dinosaurus?

Na het dinotijdperk volgde een broeikaswereld. Nadat een meteorietinslag een einde aan het dino-tijdperk maakte, warmde de aarde in korte tijd 5 graden op, om vervolgens 100.000 jaar lang warm te blijven.

Wat licht op in de ruimte?

Licht in de ruimte Licht in de ruimte gedraagt zich net zo als licht op Aarde, dus ook in de ruimte zie je een voorwerp alleen als het licht uitzendt of weerkaatst naar je ogen. Als er geen licht op een voorwerp valt en als het zelf ook geen licht uitzendt, dan is dat voorwerp voor niemand te zien.

Wat voor lucht is er in de ruimte?

In de ruimte kan niemand je horen schreeuwen. Dat komt doordat er geen lucht is – de ruimte is een vacuum. Geluidsgolven kunnen zich in een vacuum niet verplaatsen. De ‘kosmische ruimte’ begint ongeveer 100 km boven de Aarde, waar de lucht rond onze planeet ophoudt.

Wat zijn de kenmerken van de maan?

Gemiddelde afstand tot de aarde 384 400 km
Omloopstijd om de aarde 27,322 dagen
Duur van asomwenteling 27,322 dagen
Equatoriale diameter 3 476 km
Massa 7,350 × 1022 kg

Welk deeltje veroorzaakt zwaartekracht?

Het beste antwoord tot dusver is dat de zwaartekracht wordt gedragen door een bepaald deeltje, het graviton. Het bestaan ervan is nog nooit aangetoond in de praktijk maar ligt voor de hand omdat het aansluit bij het principe achter de andere natuurkrachten.

Welke levende diersoort is het meest verwant aan de dinosaurus?

Kippen en in mindere mate kalkoenen blijken genetisch gezien het meest op dinosaurussen te lijken, vooral op basis van hun chromosomen.

Hoeveel aardbollen heb jij nodig?

De ecologische voetafdruk van de gemiddelde Belg is 5,1 hectare.

Hoe groot mag je voetafdruk zijn?

Afrika 1,1 hectare
Europa 4,4 hectare
Australië en Nieuw-Zeeland 6,5 hectare
Noord-Amerika 9,4 hectare

Hoe kun je je ecologische voetafdruk berekenen?

Hoe kun je je ecologische voetafdruk berekenen? Op de website van het Wereld Natuur Fonds kun je een voetafdruktekst doen. Deze test brengt in kaart welke impact jouw persoonlijke levensstijl heeft op onze aarde.

Hoeveel aardbollen hebben we nodig?

Als iedereen zoveel ruimte nodig heeft, dan zijn er bijna 3 aardbollen nodig. Nederland staat daarmee vrij hoog in de lijst van landen met de grootste ecologische voetafdruk. Wereldwijd hebben wij anderhalve aarde nodig om in ons levensonderhoud te voorzien.

Hoeveel planeten gebruik ik?

Als iedereen zo zou leven zoals ik in 2017 (nog) deed, hadden we volgens het Global Footprint Network maar liefst 3,5 Aarde nodig. Het Global Footprint Network is een internationale organisatie die streeft naar een duurzame toekomst waar alle mensen de kans krijgen op een goed leven binnen de grenzen van één planeet.

Hoeveel wereldbollen zijn er?

Gemiddeld is het 2.8 gha, dat is dus ongeveer 1,6 aardbol. Hier komt ook het idee van Earth Overshoot Day vandaan. Dit is de dag waarop we onze jaarvoorraad aan aarde verbruikt hebben als iedereen zou leven als een gemiddelde wereldburger. In 2019 viel die al op 29 juli.

Wat is de biocapaciteit?

De biocapaciteit is de hoeveelheid voedsel en grondstoffen die de Aarde binnen één jaar kan produceren en de uitstoot die bossen en oceanen kunnen absorberen. Het is eigenlijk de capaciteit die ecosystemen hebben om continu Natuurlijk Kapitaal te regenereren.

Wat is de voetafdruk?

De voetafdruk (ook wel mondiale of ecologische voetafdruk genoemd) is de ruimte die we per persoon innemen op aarde. Deze ruimte wordt berekend op basis van jouw levensstijl. Alles wat je consumeert kost namelijk ruimte. Eten en drinken neemt bijvoorbeeld ruimte in beslag, omdat het verbouwd en vervoerd moet worden.

Wat doet een aardedraad?

Het is een draad waarin, in normale situaties nooit stroom wordt doorgevoerd. De draad zorgt voor de afvoer van spanning waardoor installaties en apparaten niet onder stroom staan wanneer deze worden aangeraakt. De aarddraad wordt met de aarde verbonden via bijvoorbeeld een aardelektrode.

Hoe aardingsweerstand meten met multimeter?